Saly Al Betar

 Interview

Twee en een half jaar geleden is Saly uit Dasmascus gevlucht. In Damascus studeerde zij aan de havo, richting economie maar door de oorlog kon zij haar studie niet afronden. Momenteel woont zij in Alphen aan Den Rijn waar zij een mbo-2-niveau opleiding in de zorg volgt. Sinds 6 maanden volgt zij in het weekend de cursussen wiskunde B en natuurkunde bij Edu4U.

“Via vrienden hoorde ik over Edu4U en ik was meteen heel enthousiast om te beginnen, omdat het via Edu4U makkelijker is om toegelaten te worden tot een studie aan de universiteit. Ik heb vaak geprobeerd om mij aan te melden voor de universiteit, maar het lukte mij niet. Er zijn veel eisen waar ik niet aan kan voldoen omdat ik geen diploma’s heb en nog niet heel lang in Nederland woon. Edu4U kijkt niet naar je leeftijd of naar je diploma’s, ze geven jou de kans om je dromen waar te maken door jou te helpen een opleiding te gaan volgen op jouw niveau. Ik moest aan het mbo beginnen omdat ik geen andere keuze had maar het mbo is niet mijn niveau en het is een lange weg waar ik weinig van leer”.

Bij Edu4U word je geholpen met de vakken die jij nodig hebt om je aan te melden voor de studie die jij wil volgen. Er wordt veel aandacht aan jou besteed door de docenten. In Syrië was ik altijd bezig op het gebied van zorg, ik was assistent bij meerdere artsen en ik hou van bètavakken. Ik wil dokter worden om mensen te kunnen helpen die het minder goed hebben en hun zorg niet kunnen betalen. Vooral voor mensen uit mijn eigen land.

Arrow-up