Nederlands

De NT2 cursussen bij Edu4u bestaan uit groepen van maximaal 20 studenten. Zo krijgt elke student de aandacht die hij of zij nodig heeft. De reguliere cursussen duren 12 weken, de zomercursus duurt 8 weken. De cursussen worden gegeven door gecertificeerde en enthousiaste NT2 docenten. Zij zullen je niet alleen helpen om je Nederlands te verbeteren en je doel te behalen, maar ook aandacht besteden aan andere vaardigheden die handig zijn tijdens het studeren, zoals presenteren en debatteren. Ook is er ruimte voor persoonlijke begeleiding op specifieke onderdelen van de Nederlandse taal waar jij meer aandacht bij nodig hebt.

De lessen vinden zowel in het weekend als doordeweeks plaats. In overleg met jou, jouw taalniveau en beschikbaarheid kijken we wat het meest geschikt is.

De lessen duren drie uur. Er zijn drie lessen per week.


Niveaus

We bieden de volgende cursussen aan: Alfabetisering, A1, A2, B1.1, B1.2, B2.1, B2.2, Spreken op A2, Spreken op B1, KNM en ONA

Alfabetisering

Bij de alfabetiseringscursus wordt er aandacht besteed aan het leren lezen en schrijven en de basis van de Nederlandse taal. Er wordt gebruik gemaakt van Diglin methode.

A1 (laag)

Deze cursus is voor cursisten die ontheffing van het inburgeringsexamen willen aanvragen en is op niveau A1.

A1

Deze intensieve cursus is voor studenten die beginnen met het leren van de Nederlandse taal. Tijdens deze cursus wordt het boek Code+ deel 1 gebruikt. Na succesvolle afronding van deze cursus beschik je over niveau A1 en kun je doorstromen naar A2.

A2

Deze cursus bereid je voor op het inburgeringsexamen of voor de cursus B1.1. Tijdens deze cursus wordt het boek Code+ deel 2 gebruikt. Na succesvolle afronding van deze cursus beschik je over niveau A2 en ben je voorbereid op het inburgeringsexamen. Je kan hierna doorstromen naar niveau B1.1.

Spreken opA2

Tijdens deze cursus wordt de focus gelegd op het verbeteren van de spreekvaardigheid op niveau A2. Er wordt gebruikt gemaakt van het boek ‘Spreken op A2’.

 

B1

Het B1 traject bestaat uit twee cursussen van (B1.1 en B1.2). Bij deze twee cursussen wordt het boek Code+ deel 3 gebruikt. Bij B1.1 behandelen we de eerste vijf hoofdstukken van het boek, bij B1.2 de laatste 5 hoofdstukken. Na succesvolle afronding van B1.2 kan je doorstromen naar niveau B2 of staatsexamen I afleggen.

Spreken op B1

Tijdens deze cursus wordt de focus gelegd op het verbeteren van de spreekvaardigheid op niveau A2. Er wordt gebruikt gemaakt van het boek ‘Spreken op B1’.

B2

Het B2 traject bestaat ook uit twee cursussen (B2.1 en B2.2). Bij deze twee cursussen wordt het boek Code+ deel 4 gebruikt. Bij B2.1 behandelen we de eerste vijf hoofdstukken van het boek, bij B2.2 de laatste 5 hoofdstukken.

In deze cursussen focus je je op het perfectioneren van je grammatica, spreek-, lees-,luister- en schrijfvaardigheid.

Na succesvolle afronding van de cursus B2.2 kan je het staatsexamen II afleggen.

KNM en ONA

We bieden KNM en ONA cursussen aan om je voor te bereiden om deze onderdelen van het inburgeringsexamen. De ONA cursus is duurt 9 weken. 

Kosten van de cursus
Studenten kunnen voor deze cursus een DUO lening afsluiten.

Onze intake momenten vinden in september, januari, april en juli plaats. Elke cursus wordt afgesloten met een eindtoets. De cursist dient minimaal 5,5 te halen voordat hij naar het volgende niveau mag instromen. De eindtoets mag maximaal een keer worden herkansd. Als de cursist de eindtoets twee keer niet haalt, moet hij/zijn de cursus opnieuw doen. 


Voor wie: Nieuwekomers die de nederlandse taal willen leren.

Studiebelasting: 24 uur

Waar: Vrije universiteit Amsterdam (Hoofd gebrouw) of Online.

Kosten van de cursus: 1249,80 vanuit DUO lening. 

De cursist dient aan het begin van de cursus intaketoets te maken.

Studiemateriaal: Wordt door ons aangeleverd en de kosten daarvan worden vanuit DUO lening gefactureerd.

Certificaat van deelname: Ja  

Arrow-up