Mustafa Fahham

 Interview

Mustafa kwam drie jaar geleden naar Nederland uit Idlib waar hij tot havo 2 had gestudeerd. “Het was een lange, moeilijke weg voor mij om te gaan studeren in Nederland, het begon bij de ISK. Daar konden zij het niveau van de studenten niet goed bepalen waardoor ik van hen moest beginnen op het MBO, maar hier was ik het niet mee eens en toen heb ik mij uitgeschreven en mij aangemeld voor de MBO 4-opleiding tot tandartsassistent. Bij de ISK werd altijd tegen ons gezegd dat MBO 4 een te moeilijk niveau voor ons zou zijn, maar het viel mij mee, het was makkelijk voor mij om te doen. Ik wou gewoon naar het HBO, dus ik heb mij aangemeld voor een schakelklas waar ik een havodiploma kon halen, maar ik was niet toegelaten door de eisen die zij stellen. Daar hadden zij mij geadviseerd om het CCVX-examen te doen zodat ik naar het HBO kan.

Toevallig las ik op Facebook over Edu4u en ik werd meteen enthousiast en ik voelde mij aangesproken en dacht: “dit is de weg die ik zoek”, dus ik heb mij toen uitgeschreven bij het MBO 4 en ging aan de slag bij Edu4u. Bij Edu4u voel ik mij begrepen, de docenten komen ook uit Syrië, ze weten wat wij hebben meegemaakt en wat wij nodig hebben. Wij begrijpen elkaar erg goed.

Ik wil richting de zorg blijven omdat ik opgegroeid ben met ouders die beiden dokter zijn en ik graag net als hen wil zijn. Mensen die niet over Edu4u weten volgen vaak een lange weg totdat ze aan een goed studie die bij hun past kunnen beginnen.

Mustafa zit nu 8 maanden bij Edu4u en hij woont in Leiden.

Arrow-up