Medische Communicatie

 cursus informatie

De cursus Medische Communicatievaardigheden voor buitenlands gediplomeerde artsen richt zich op het voeren van een medisch gesprek (inc. gesprekstechnieken, houding, etc.) en het schrijven van verslagen. Ook zal er aandacht worden besteed aan presentatievaardigheden. 

Deze cursus dient ter mogelijkheid om medische communicatievaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren en is niet een garantie om de communicatievaardigheden onderdelen van de BIG-toetsen te halen. Deze cursus is echter wel een goede voorbereiding voor de communicatieonderdelen van de BIG-toetsen en voor in de praktijk. Tijdens de lessen zullen we werken met casussen van veelvoorkomende en verschillende ziekten en zullen de studenten beoordeeld worden op hun vaardigheden en van feedback worden voorzien. De lessen zullen interactief zijn waarbij er veel rollenspellen gaan zijn. 

De lessen zullen verzorgd worden door zorgprofessionals, die ook hun ervaringen over het Nederlandse gezondheidssysteem zullen delen. Naast dat we hopen dat de medische communicatievaardigheden van de studenten van deze cursus versterkt zullen zijn na afloop, biedt deze cursus ook de mogelijkheid aan om het netwerk van de studenten te vergroten.

Thema’s die behandeld zullen worden tijdens de MCV cursus:

Les 1: Introductie – Structuur van een consult
Les 2: Anamnese en hulpvraag
Les 3: Tractus anamnese
Les 4: Verslaglegging
Les 5: Omgaan met conflicten
Les 6: Het geven van slecht nieuws
Les 7: Presentatievaardigheden
Les 8: Anamnese en verslaglegging oefenen 

Praktische zaken voor de MCV cursus op een rijtje:

Voor wie: buitenlands gediplomeerde artsen, die zich willen voorbereiden voor hun BIG-registratie in Nederland en/of die hun medische communicatieve vaardigheden willen versterken.

Minimaal vereist taalniveau: B2

Wanneer: start donderdag september 2022 

Duur: 8 weken

Waar: Asingaborg 82, 1082 SK, Amsterdam (Amsterdam-Zuid; tegenover de Vrije Universiteit van Amsterdam)

Prijs van de cursus: 999 euro (Voor cursisten vanaf Stichting ONS is het gratis)

Voor vragen, mail gerust naar info@edu4u.nl 

Studiemateriaal: Recept voor goed gesprek (ISBN:9789077189009)

Certificaat van deelname: Ja Arrow-up