Evenementen

‘Wanneer de wil er is, maar het beleid belemmert’

“De termen dakloos en hopeloos waren schoten in de roos, maar er zijn dingen in het leven die men niet zelf koos.. we kozen niet onze naam, nationaliteit of religie, maar toch krijg ik het voor me kiezen bij mijn maatschappelijke positie, niet dezelfde kansen door discriminatie en pesten.. geen alfabet kan de ellende beschrijven of jou doen laten beseffen .. Je hebt geen idee wat ik tegenkom maar wil je een sample? Dan heb je hopelijk goed geluisterd naar de sprekers in ons panel. Vanuit verschillende invalshoeken belichten ze integratie.. Taal, school, werk of benaderde situaties..

Je verwacht een hoop maar met achteloos beleid wordt mijn hoop een hoop spijt en machteloosheid..”

Dit waren enkele woorden van woordkunstenaar Atta de Tolk, die een samenvatting heeft gemaakt in de vorm van spoken word van ons panel over het huidige integratiebeleid. Benieuwd naar de hele samenvatting? Klik dan hier. Tijdens deze avond hebben we het hierover gehad met Halleh Ghorashi ( hoogleraar integratie en diversiteit), Rutger Groot Wassink ( wethouder), Hussein Abdulsalam ( oprichter Edu4u) en Machiel Salomons ( directeur United Way). Een onderwerp wat veel van onze studenten ervaren en uitvoerig aan bod kwam is onderadvisering binnen het onderwijs. We hopen hiermee het dialoog te hebben gestart voor een nieuwe vorm van integratie, waarin er gelijke kansen gecreëerd worden en de nieuwkomer en zijn/haar talenten centraal staan.

‘Opleiding kiezen in Nederland’

Op 12 januari vond ons jaarlijks evenement ‘opleiding kiezen in NL’ weer plaats. We begonnen de dag met algemene voorlichting over het onderwijssysteem in Nederland, gevolgd door een motivational speech gegeven door Anas Ramadan. Hierna begon het volle programma waarin vele voorlichters van verschillende HBO en WO studies een presentatie gegeven hebben over hun studie, ervaringen en tips. We sloten deze dag af met een Quiz met leuke, welverdiende prijzen!

Arrow-up