Engels

 cursus informatie

Engels Cursus

De Engelse cursus bij EDU4U bestaat uit vijf verschillende groepen. Het maximale aantal van iedere groep is rond de 15 studenten. Op die manier hebben we ruimte voor persoonlijke aandacht en zijn de lessen interactief en kleinschalig. Alle lessen duren 3 uur en vinden plaats op zaterdagen en zondagen gedurende 11-14 weken, afhankelijk van de periode.

In alle lessen wordt iedere week gebruikt gemaakt van KAHOOT! om de nieuwe vocabulair en grammatica te testen. Verder krijgen studenten wekelijks feedback op hun schrijfopdrachten.

De meeste studenten moeten band score 6 of 6.5 halen in IELTS voor een HBO of bacheloropleiding en voor bepaalde bacheloropleiding en masteropleidingen moeten studenten zelf een 7 of 7.5 score halen. Houd daarom rekening met het feit dat je, afhankelijk van je instroomniveau, hoogstwaarschijnlijk meerdere cursussen zult moeten doen om klaar te zijn voor IELTS.

Niveau A1 (Basis): In deze groep werken we met het level 1 boek van de leerlijn “English In Mind” (Cambridge), die gericht is op jonge mensen en voor internationale klassen. Er wordt aandacht besteed aan alledaags Engels op basisniveau in de vaardigheden van spreken, lezen, schrijven en luisteren. De lessen zijn interactief met veel aandacht voor basis vocabulair en grammatica. De docente van deze groep is Kamar. Zij doet de HBO opleiding tot Engels Docent in Rotterdam en gebruikt diverse materialen van haar studie voor haar cursus. De voertaal in deze groep in zowel Engels als Arabisch. Na het succesvol afronden van deze cursus kan de student doorstromen naar A2-low niveau.

Niveau A2-low (Basis): In deze groep werken we met een het level 2 boek van de leerlijn “English in Mind” (Cambridge), die ook gericht is op jonge mensen en voor internationale klassen. Er wordt aandacht besteed aan de vocabulair en de grammatica op A2 basisniveau voor alledaags gebruik. Er wordt veel geoefend met kleine schrijf- en spreekopdrachten evenals de vaardigheden lezen en luisteren. De docent van deze groep is Fawwaz. Hij heeft heel veel ervaring als Engels docent in diverse landen. De voertaal in deze groep is hoofdzakelijk Engels (rust gesproken) en af en toe Arabisch voor verduidelijking. Na het succesvol afronden van deze cursus kan de student doorstromen naar A2-high niveau.

Niveau A2-high (Gemiddeld): In deze groep werken we met het eerste boek van Cambridge IELTS (Band score 4 – 5) die toewerkt naar B1-niveau. In deze methode wordt de basis gelegd voor academisch Engels in de vaardigheden spreken, luisteren, schrijven en lezen. Elke week krijgen studenten een schrijfvaardigheid opdracht en worden daarin begeleidt met een online les (door Majd) over schrijfvaardigheid voor IELTS. De docent van deze groep is Majd, een Culturele Antropologie-student aan de VU die zelf ook de IELTS toets succesvol afgelegd heeft. De voertaal van deze groep is vrijwel volledig Engels, ter uitzondering wordt Arabisch gesproken. Na het succesvol afronden van deze cursus kan de student doorstromen naar B1-niveau.

Niveau B1 (Intensief): In deze groep werken we met het tweede boek van Cambridge IELTS (Band score 5 – 6.5) die toewerkt naar B2-niveau. In deze methode wordt intensief geoefend met het academische Engels in de vaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. Er wordt veel aandacht besteed aan academisch taalgebruik en redelijk hoog niveau lees- en luisteroefeningen. Elke week krijgen studenten een schrijfvaardigheid opdracht en worden daarin begeleidt met een online les (door Yara & Irosha) over schrijfvaardigheid voor IELTS. De docente van deze groep is Yara, een Psychologie-studente aan de VU. Zij heeft meerdere cursussen gedaan en heeft inmiddels veel ervaring met het trainen voor IELTS. Er wordt geoefend met presteren onder druk met behulp van individuele presentaties. De voertaal van deze groep is volledig Engels. Na het succesvol afronden van deze cursus wordt sterk aangeraden om door te stromen naar de B2 cursus. Alleen bij hoge uitzondering is de student in staat zonder de B2-cursus de IELTS toets te halen.

Niveau B2 (Intensief): In deze groep werken we met het derde boek van Cambridge IELTS (Band score 6.5 – 7.5) die toewerkt naar een hoog B2 niveau/C1-niveau. In deze methode wordt intensief geoefend met het versterken en trainen van het academische Engels in de vaardigheden spreken, schrijven, lezen en luisteren. Er wordt veel aandacht besteed aan het trainen voor de IELTS toets door middel van bijvoorbeeld oefenen met synoniemen, timing, vloeiend spreken en academisch schrijven (argumenteren, geavanceerd en gevarieerd taalgebruik en creativiteit). Ook wordt er geoefend met presteren onder druk met behulp van individuele presentaties en één-op-één spreekvaardigheidsoefeningen met de docent. De docente van deze groep is Majd. Zij is recent afgestudeerd als Cultureel Antropoloog (VU) en coördinator van de Engels cursus. De groepsgrootte is meestal klein, waardoor er veel aandacht is voor persoonlijke feedback. Elke week krijgen studenten een schrijfvaardigheid opdracht en worden daarin begeleidt met een online les (door Majd) over schrijfvaardigheid voor IELTS. De voertaal van deze groep is volledig Engels. Na het succesvol afronden van deze cursus is de kans op slagen voor IELTS groot.

Voor wie: cursisten die hen Engels willen verbeteren of ILETS willen halen.

Studiebelasting: 65 uur

Waar: Vrije universiteit Amsterdam (Hoofd gebrouw)

Prijs: 598 euro*

*Indien student geen financiële tegemoetkoming krijgt, dan krijgt de student 50% korting op de cursusprijs.

Studiemateriaal: Wordt door ons aangeleverd.

Certificaat van deelname: Ja  Arrow-up