Reading:
Ehbo cursus (eerste hulp onderwijs))

12 months ago

Ehbo cursus (eerste hulp onderwijs))


Deze cursus bestaat uit twee delen: 

Deel 1:

 in eens een ongeluk? wat gaat u doen?

Onze EHBO cursus helpt u daarbij. Een gecertificeerd docent gaat u alle vaardigheden bijbrengen en u gaat deze uitgebreid oefenen. Zo leert u onder andere hoe u een slachtoffer in veiligheid kunt brengen en hoe u de toestand van het slachtoffer kunt beoordelen.

U leert ook reanimeren met en zonder AED (Automatische Externe Defibrillator), hoe u een huidwond, bloeding of brandwond moet behandelen en na de cursus weet u precies wat te doen in geval van bewusteloosheid of  bij letsel.

 

 

Deel 2: 

De cursus Medische Communicatievaardigheden voor buitenlandse medisch/paramische  hulpverleners richt zich op het voeren van een medisch gesprek (inc. gesprekstechnieken, houding, etc.) en het schrijven van verslagen. Ook zal er aandacht worden besteed aan presentatievaardigheden. Deze cursus dient ter mogelijkheid om medische communicatievaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren en is niet een garantie om de communicatievaardigheden onderdelen van de BIG-toetsen te halen. Deze cursus is echter wel een goede voorbereiding voor de communicatieonderdelen van de BIG-toetsen en voor in de praktijk. Tijdens de lessen zullen we werken met casussen van veelvoorkomende en verschillende ziekten en zullen de studenten beoordeeld worden op hun vaardigheden en van feedback worden voorzien. De lessen zullen interactief zijn waarbij er veel rollenspellen gaan zijn. De lessen zullen verzorgd worden door zorgprofessionals, die ook hun ervaringen over het Nederlandse gezondheidssysteem zullen delen. Naast dat we hopen dat de medische communicatievaardigheden van de studenten van deze cursus versterkt zullen zijn na afloop, biedt deze cursus ook de mogelijkheid aan om het netwerk van de studenten te vergroten.

 

 

Thema’s die behandeld zullen worden tijdens de MCV cursus:

Les 1: Introductie – Structuur van een consult
Les 2: Anamnese en hulpvraag
Les 3: Tractus anamnese
Les 4: Verslaglegging
Les 5: Omgaan met conflicten
Les 6: Het geven van slecht nieuws
Les 7: Presentatievaardigheden
Les 8: Anamnese en verslaglegging oefenen 

 

 

Minimaal vereist taalniveau: B2

Wanneer: start oktober  2022 

Duur: 8 weken

Waar: Online, Denhaag of Amsterdam

Prijs van de cursus:1000 euro 

Studiemateriaal: Recept voor goed gesprek (ISBN:9789077189009)

Certificaat van deelname: Ja 

Vragen over STAP-budget: U kunt contact opnemen met tel/whatsapp: 0615165727

 

Arrow-up