Abdulhai Alali

 Interview

“Niemand geloofde in me en niemand ondersteunde mij, noch mijn vrienden, noch mijn school. Mijn docenten van de ISK school waar ik les volgde, waren er niet van overtuigd dat ik aan de universiteit kan beginnen op zo’n jonge leeftijd. Sterker nog, toen ik ze vertelde over mijn ambities om aan de universiteit te studeren, moesten ze erom lachen en zeiden ze dat het echt niet ging lukken. Helaas onderschatten zij mijn capaciteiten en wilde ze mij naar het MBO sturen, omdat ik geen diploma’s heb uit mijn land van herkomst. Maar ik wilde mijn dromen waarmaken, dus ik heb destijds niet geluisterd..” Aldus Abdulhai.

Abdulhai is een Syrische jongeman die sinds 2017 in Nederland woont. Toen Abdulhai 15 was en net in Nederland was aangekomen, heeft hij een app zelf ontwikkeld die op Google Play te vinden is. De app is voor Syriërs in Nederland en bevat zowel Syrisch als Nederlands nieuws en ook kan je er de Nederlandse taal op oefenen.

Abdulhai heeft erg veel passie voor programmeren en is getalenteerd en wilt daarom graag aankomend jaar ‘Data science and Knowledge Engineering’ studeren aan de Universiteit van Maastricht. Voor deze studie heeft hij VWO certificaten van de vakken Wiskunde B en Engels (IELTS) nodig. Hij volgt deze vakken bij Edu4u en heeft zijn Wiskunde B certificaat al in de pocket en is bezig met Engels. Elk weekend legt hij 225 km af om vanuit Gulpen naar Amsterdam te reizen en de lessen van Edu4u bij te kunnen wonen.

“ Mijn droom is om te bewijzen dat Syriërs echt kunnen bijdragen aan dit mooie land. Wij zijn hier niet gekomen om hier te wonen en niets te doen. Wij willen helpen dit land nog mooier te maken en ik geloof erin dat wij dit met al onze talenten kunnen waarmaken. Ik heb zoveel ideeën en ik kan niet wachten om die te kunnen realiseren. Ik wil graag programmeren en dingen kunnen ontwikkelen die er voor zorgen dat mensen geholpen kunnen worden.”​

Arrow-up